Nota de premsa

Àmbit B30 es congratula per la licitació del desdoblament de l’R3 entre Parets i La Garriga per part del Ministeri

El desdoblament de la línia entre Montcada i La Garriga forma part de les actuacions prioritàries que l’entitat ha assenyalat en el seu estudi sobre infraestructures i serveis de mobilitat a l'eix de la B-30.

L’Associació Àmbit B30 ha mostrat la seva satisfacció per l’adjudicació de les obres per desdoblar la línia de Rodalies R3 per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a través d’Adif. Les obres es faran en un tram de 17,1 km, entre les estacions de Parets i la Garriga, i també afectaran els municipis de Montmeló, Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès.

Aquesta actuació, és una de les principals inversions demandades pels agents públics i econòmics del territori. Precisament, l’estudi “Priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de la B-30”, realitzat per l’entitat, assenyala el seu desenvolupament com una prioritat alta pel progres social i econòmic de l’àmbit de la B30.

La línia R3 de Renfe és la única de les Rodalies de Barcelona que només disposa de via única. Aquest fet limita la seva capacitat ja que els trens de sentit contraris s’han de creuar a les estacions. El desdoblament de la via permetrà augmentar el servei de la línia, amb un tren més per hora i sentit, i reduir el temps de viatge.

La duplicació de la via de la línia suposarà una inversió de 55,6 milions d’euros i seran finançats pels fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència NextGeneration de la Unió Europea. Les obres per construir aquesta segona via es preveu que comencin els pròxims mesos i tinguin una durada de més de dos anys, uns 25 mesos.

L’obra inclou la construcció de nou viaductes, set passos superiors i nou passos inferiors, a més d’un total de 5.304 metres de nous murs. Paral·lelament, el projecte es complementa amb actuacions a diverses estacions per adaptar-les a la nova infraestructura.

 

Priorització de la mobilitat a la B30

L’estudi Priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de la B-30, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona i on van participar tots els municipis de l’associació, té com a objectiu definir l’ agenda de priorització de les actuacions del sistema de mobilitat públic i privat a l’àrea de la B30.

El resultat són 62 actuacions per incrementar la competitivitat del corredor de la B30, 30 sobre el transport públic i 32 a la xarxa viària, que es consideren prioritàries en matèria de mobilitat i infraestructures per afavorir el creixement i el desenvolupament econòmic del territori de l’Àmbit B30.