Nota de premsa

Àmbit B30, present al “Circular Economy Hotspot Catalonia 2021”

La B30 és una de les 20 primeres regions del món que aplica el Circle City Scan per detectar les potencialitats en circularitat. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona

La XAC B30, la xarxa per a l’acció circular de l’economia a la B30, ha estat present en la 5a edició del Circular Economy Hotspot que se celebra aquesta setmana a Barcelona. Durant la trobada internacional, el grup de treball en economia circular de l’Àmbit de la B30 ha presentat l’exercici realitzat al territori de Circle City Scan. Els resultats, plasmats a l’informe “Circular Àmbit B30” plasma la visió en circularitat de la regió i del seu teixit industrial, identificant les oportunitats i els punts de partida per afavorir la transició circular. En ell s’identifiquen els sectors econòmics i les 16 estratègies amb més potencial per començar a implementar l’economia circular al territori. L’estudi situa el territori de la B30 al costat d’altres ciutats o regions europees que han fet aquesta anàlisi com Bilbao, Amsterdam o Praga.

En paraules del president d’Àmbit B30, Josep Monràs, “des de l’Associació treballem per donar suport a la transició cap a l’economia circular com a mitjà de canvi i progrés econòmic i social”. En aquest sentit, ha explicat que des del 2017 “hem encarregat diversos projectes destinats a detectar la potencialitat de la circularitat a nivell regional” i ha afegit que “amb la nostra participació al Circular Economy Hotspot ens posicionem com una de les regions europees capdavanteres en la implementació d’estratègies per impulsar l’economia circular”.

El Circular Economy Hotspot, que enguany té com a lema “Impulsar una economia regenerativa”, se celebra a Barcelona del 15 al 18 de novembre. En edicions anteriors s’ha fet als Països Baixos, Luxemburg, Escòcia i Bèlgica. Té per objectiu compartir experiències i estratègies sobre econòmica circular. Les persones que hi participen, unes 300, formen part dels principals actors europeus involucrats en la transformació cap a un model econòmic circular, integradors i neutre en emissions.