Nota de premsa

El Consell Plenari de l’Àmbit B30 es reuneix a Parets del Vallès per fixar el full de ruta d’aquest 2022

Parets del Vallès ha acollit la reunió anual del Consell Plenari de l’Associació Àmbit B30. En el marc d’aquesta sessió es va donar compte de la tasca executada durant l’any passat i es van marcar les prioritats en el Pla de Treball.

 

Durant la trobada, que s’ha celebrat a Parets del Vallès, s’ha fet un balanç positiu de la feina feta i ha aprovat l’Informe de gestió del 2021 i el Pla de Treball per aquest any. Entre les iniciatives que veuran la llum enguany, es destaca el Mapa Formatiu de la B30 i l’actualització de la priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del territori.

Josep Monràs, president d‘Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, ha destacat que “Àmbit B30 és un espai per compartir realitats i sinergies del nostre territori” i ha valorat la feina feta fins ara de forma positiva. Entre les iniciatives que planteja l’entitat per aquest any, Monràs ha destacat el Mapa Formatiu amb “l’objectiu d’ajustar els plans de formació professional respecte a l’activitat econòmica que hi ha a la B30 i relacionar aquests dos elements per guanyar competitivitat en el nostre mercat laboral”.

Per a l’alcalde de Parets del Vallès, Francesc Juzgado “és important disposar d’aquests espais de col·laboració amb les entitats i municipis del territori”. Juzgado ha destacat que “Parets forma part de l’Àmbit B30 des de la seva fundació l’any 2013, ja que el nostre municipi compta amb potencialitats de creixement econòmic per generar oportunitats en benefici de la ciutadania”. “Seguirem apostant per la implicació de la nostra vila en el territori B30 i en totes les iniciatives que s’endeguin” ha remarcat.

A la trobada també s’ha remarcat el suport que la Diputació de Barcelona aporta a l’Associació per tirar endavant els projectes i iniciatives que es marquen any rere any.

Pla de Treball

Durant aquest 2022, l’associació iniciarà els treballs per disposar d’un Mapa i necessitats de formació de la B30, enfocat en l’FP, amb l’objectiu de conèixer les necessitats del sector empresarial del territori pel que fa als perfils més demandats i les mancances amb què es troben a l’hora de donar-hi resposta. El Mapa pretén ser un element aglutinador que permeti articular millor l’oferta formativa de la regió, i servir d’eina útil per les administracions competents per tirar endavant estratègies més ajustades a les necessitats reals de les empreses i de les persones del territori.

També es treballarà en l’actualització de la “Priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de la B-30” per establir una agenda de les actuacions del sistema de mobilitat públic i privat a l’àrea de la B30. Les novetats lligades a les infraestructures dels darrers anys, així com la posada en marxa de noves inversions i la nova realitat post pandèmia generen la necessitat de revisar aquesta eina.

Per altra banda, enguany s’actuarà en estudis i eines en relació amb les necessitats dels Polígons d’Activitat Econòmica de la B30 i es continuarà amb les tasques de la XAC B30, on es proposa continuar promocionant l’articulació de l’economia circular a escala territorial i generar un entorn de confiança i col·laboració en forma de xarxa on s’interpel·li als agents de canvi de l’Àmbit B30.

Finalment, se seguirà donant suport a la iniciativa Hub b30, la xarxa d’innovació oberta per promoure la col·laboració, el desenvolupament econòmic i la cohesió social del territori de la B30, concebut com a ecosistema de co-ideació i co-creació inspirat en les 4 hèlixs.