Nota de premsa

El futur del “Smart Rural”, protagonista del nou brunch Hubb30 coorganitzat per l’Àmbit B30 i la UAB

Quines són les tendències i iniciatives per impulsar la competitivitat del món rural des d’un punt de vista econòmic, social i ambiental? Diferents experts en la matèria, de tots els àmbits, en debatran de forma telemàtica divendres 9 d’octubre, a les 12h. Les persones interessades que s’inscriguin a la sessió, rebran l’informe de tendències i innovació sobre Smart Rural que estan perfilant la UAB i el Parc de Recerca UAB.

Els objectius del brunch són compartir els reptes d’innovació de Smart Rural i fomentar la relació entre empreses, centres, investigadors i experts, per possibles futurs projectes sobre aquesta matèria. El concepte Smart Rural té com a eix conductor la sostenibilitat i l’ús de les TIC en el medi rural, però també es connecta amb l’agricultura i la ramaderia, els aliments, el comerç i la logística, la generació de llocs de treball, la salut, l’educació, el risc d’incendis, l’aigua i energia i la biodiversitat.

Els ponents participants en el brunch seran:

. Jaume Sió, subdirector General de Transferència i Innovació Agroalimentària de la Direcció General d’Alimentació, Qualitat i Indústria Agroalimentària del DARP de la Generalitat de Catalunya.

. Josep Espluga (UAB, IGOP), codirector del Postgrau dinamització local agroecològica.

. Gemma Safont, gerent del Consorci de Gallecs.

. Xavier Montagut, president de Consum, xarxa solidària.

El president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, serà l’encarregat de donar la benvinguda a tothom, i la cloenda anirà a càrrec d’un representant de la UAB. La moderació anirà a càrrec de l’Albert Garcia, tècnic de projectes europeus i relacions internacionals de l’Ajuntament de Mollet.

Josep Monràs convida a participar “a tothom que tingui interès a estar al dia dels reptes que es plantegen en matèria d’alimentació, reducció del malbaratament, la protecció del medi ambient i de com es poden assolir negocis agraris i ramaders solvents. Un dels reptes urgents i necessaris que tenim com a societat és treballar de la mà i en xarxa per la sostenibilitat en la producció d’aliments, i en tècniques de producció i comercialització que generin noves oportunitats, tant per als grans com per als petits agricultors i ramaders. Aquest brunch és una gran oportunitat d’explicar a tothom que ho vulgui, per on passa el futur de les relacions simbiòtiques i intel·ligents camp-ciutat, les quals tenen encara més importància en els temps de la COVID-19 que estem vivint”.

Per la seva banda, Roser Salvat, coordinadora del Hub b30 a la UAB, afegeix que “aquest brunch donarà a conèixer iniciatives disruptives i les tendències actuals per re-impulsar la competitivitat al món rural, reunint persones de l’Administració, del món acadèmic i de la recerca, i empreses i entitats del sector”. 

Per rebre l’enllaç per seguir la sessió és imprescindible la inscripció formal a http://hubb30.cat/ca/inscripcions/smart-rural

 

Suscriu-te al nostre newsletter per a rebre més informació!