Nota de premsa

El President de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet, Josep Monràs, avança els reptes de futur del territori

En una entrevista concedida a El Triangle, Monràs reafirma l'aposta de l'Associació pel treball en xarxa i per les sinergies que es produeixen en el conjunt del territori i de la mateixa amb un objectiu molt clar, generar activitat amb valor afegit, amb una repercusió directa sobre el benestar del conjunt de la ciutadania.

La crisi sanitària que estem patint afecta tots els àmbits i sectors.

Per al President de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “la força del territori i dels actors de la nostra associació, empreses, centres tecnològics i de recerca, universitats, ajuntaments, organitzacions empresarials i governs de 23 municipis hem après molt durant aquests mesos de pandèmia a l’hora de trobar noves respostes i solucions immediates i efectives, a adaptar-nos a una nova situació i realitat. Ara cal posar tot en comú per redefinir i desenvolupar allò que ha esdevingut un encert o una millora o avenç des de les diferents experiències i iniciatives al territori”.

Per a Monràs “la B30 esdevindrà, a més d’un motor econòmic i industrial del país i del sud d’Europa, un nou pol d’oportunitats que hem d’aprofitar i exportar com a model de referència. Faig un paral·lelisme amb el futur del nostre país i de l’Associació, aquest passa per la concertació entre les diferents administracions públiques i els agents i institucions que treballen en el territori. Compartim els mateixos objectius, tenim una oportunitat única d’aprofitar aquest espai de trobada per gestionar, de la mà, les complicitats del nostre territori”.

Durant l’entrevista concedida, Josep Monràs fa referència a aquests i a altres reptes immediats de l’Associació, que passen per dinamitzar l’ocupació de qualitat, la formació permanent, la recerca i el desenvolupament. Segons recull l’especial, el full de ruta passa per intensificar el treball en xarxa que fan de la B30 un pol d’atracció econòmica i un motor generador de riquesa en els últims anys: amb l’atracció constant d’empreses dels àmbits tecnològic i del coneixement. S’han fet nombroses millores als polígons, atracció de projectes empresarials, creació d’espais d’innovació…

Monràs també destaca que, “durant aquest exercici, l’Associació Àmbit B30 compleix els seus primers 8 anys de vida. Tant els projectes que ja s’han executat, com d’altres que estan en fase d’implantació i de desenvolupament, evidencien la consolidació de l’Associació i la seva contribució al conjunt del país, amb criteris de transversalitat, de cooperació público-privada i d’actuació, amb el compromís per a la competitivitat del territori i la millora de les oportunitats per al més d’un milió d’habitants que hi viuen. Tot i això, després de la situació viscuda en el darrers mesos i la nova normalitat a la que ens enfrontem com a societat, creiem que ha arribat el moment de donar un nou pas endavant, repensar les línies de treball per adaptar-les a les necessitats del territori, posar-nos al seu servei, continuar amb una aposta ferma per la innovació i la recerca i impulsar noves aliances estratègiques amb territoris emergents de l’entorn, així com arribar a acords de col·laboració amb nous interlocutors europeus i associacions semblants a la nostra. Volem aportar i compartir experiències, sumar sinergies, amb el territori i amb agents de fora del territori, a partir de la col·laboració entre els diferents agents que hi operen dins del nostre àmbit”.

 

 

CONSULTEU L’ESPECIAL B30 EL TRIANGLE, AMB L’ACTUALITAT DE L’ASSOCIACIÓ (INCLOU L’ENTREVISTA SENCERA)

Entrevista

 

Suscriu-te al nostre newsletter per a rebre més informació!