Nota de premsa

El territori de la B30 comptarà amb un nou Campus de Ciències de la Vida i de la Salut a Sabadell

El president d'Àmbit B30, Josep Monràs, ha assistit aquest matí a la signatura del protocol per al desenvolupament del Campus a la ciutat entre l'Ajuntament de Sabadell, la UAB, el Parc Taulí i la Fundació FUNDIT-ESDi.

L’Ajuntament de Sabadell, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Corporació Sanitària Parc Taulí (CSPT) i la Fundació FUNDIT-ESDi han signat avui un protocol per impulsar a la ciutat vallesana el Campus Urbà de Ciències de la Vida i la Salut. Es tracta d’un projecte de gran abast que contempla tot un conjunt d’accions formatives, de recerca, innovació i creació d’empreses, que generaran coneixement i activitat econòmica i situaran Sabadell com a epicentre de la formació, la investigació i l’emprenedoria lligades a la ciències mèdiques. El protocol l’han signat l’alcaldessa, Marta Farrés; el rector de la UAB, Javier Lafuente; la presidenta del Consorci Corporació Sanitària Parc Taulí, Mariona Creus i el president de la FUNDIT, Juan José Pérez.

El nou Campus Urbà vol sumar les línies de treball i el potencial que cadascuna de les institucions signants està portant a terme o pot desenvolupar a l’entorn dels àmbits de la Salut i les Ciències de la Vida, promovent alhora el treball conjunt i la coordinació i sumant-hi més complicitats que donin lloc a noves iniciatives. Tot plegat en un sector, el de la salut i l’economia de les cures, que figura entre les prioritats del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, és fonamental al Pla per a la Reactivació Econòmica i Protecció Social del Govern de la Generalitat i està en plena coherència amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Un àmbit en el qual Sabadell compta amb múltiples actius per posicionar-se i consolidar-se com a referent.

Entre els projectes que es portaran a terme en el marc del nou Campus, l’antiga fàbrica Artèxtil acollirà gran part de l’ampliació de places del grau d’Infermeria de la UAB. Precisament aquesta setmana, l’Ajuntament ha iniciat els tràmits per fer efectiva la cessió d’ús de l’equipament per acollir propostes vinculades al Campus, com els nous estudis i serveis complementaris i també altres iniciatives com una incubadora de projectes empresarials i un viver d’empreses.

Una base sòlida a l’entorn de la formació, la recerca i la innovació
El nou Campus parteix amb institucions com la UAB i l’ESDi, entitats membres de l’Associació Àmbit B30, amb gran prestigi acadèmic i docent però també capdavanteres en investigació i innovació. També de tots els projectes i iniciatives impulsats per la Corporació Sanitària Parc Taulí, que a més d’un referent en hospitalització, serveis de salut i sociosanitaris, està plenament consolidat com a referent en recerca, innovació i com a institut universitari.

A tot plegat, cal sumar la posició estratègica de Sabadell, amb connexions viàries i de transport públic que la situen en un nus de comunicacions amb la Regió Metropolitana i el conjunt del territori de la B30.