Nota de premsa

Els ajuntaments de la B30 intercanvien experiències sobre transició energètica industrial

Una vintena d’ens locals han participat d’un taller d'intercanvi d'experiències entorn del vector de l'energia, organitzat per l’Associació Àmbit B30. El projecte rep el suport de la Diputació de Barcelona

L’energia, recurs clau en la nostra economia, és una de les protagonistes actuals en les agendes polítiques i els plans estratègics de sostenibilitat a escala local, nacional i internacional. Amb aquest plantejament, fins a una vintena d’ajuntaments de l’àrea de la B30, han participat d’un taller d’intercanvi d’experiències sobre transició energètica, enfocat especialment en el sector industrial i d’activitat econòmica.

La trobada ha servit per intercanviar pràctiques i casos d’èxit, aprendre d’ells i inspirar a tots aquells municipis que volen iniciar el seu camí cap a la transició energètica. En un format de fòrum participatiu, obert i pràctic, hi ha participat personal tècnic d’ajuntaments del territori B30.

Una de les conclusions de la jornada ha estat que la transició energètica com a estratègia territorial és un encert, i cada vegada són més els municipis que aposten per millorar l’eficiència energètica del seu ecosistema a través del foment de l’ús d’energies renovables, l’impuls de l’autoconsum, o la creació de comunitats energètiques, tant en els serveis del municipi, com en el seu teixit industrial.

La trobada s’enmcarca dins del projecte de la XACB30 (Xarxa d’Acció Circular de la B30), el grup de treball en economia circular d’Àmbit B30 que treballa des del 2018 per a l’impuls de l’economia circular al territori de la B30.​