Nota de premsa

Els sectors químic, metal·lúrgic i de l’alimentació seran els primers en els que es comenci a aplicar el model d’Economia Circular a l’Àmbit B30

L’Auditori de l’Hospital de Mollet acull la reunió del Consell Plenari de l’Associació Àmbit B30

Des que l’Associació va decidir en el seu moment posar els fonaments per implementar en el seu territori el model d’economia circular, el proper pas serà concretar l’aplicació d’aquesta nova manera de veure l’economia a sectors concrets, especialment el metal·lúrgic, el químic i aquells que tenen a veure amb l’alimentació. Aquests sectors han estat escollits fruit de l’estudi que s’ha dut a terme amb el suport de la Diputació de Barcelona.

 

 

” Estem davant d’un projecte que es començarà a concretar el primer trimestre de l’any vinent i que amb l’ajut de la Diputació de Barcelona, sens dubte el convertirà en el més innovador arreu de Catalunya i de tota Espanya”

 

Segons el president de l’Associació i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “l’objectiu no es altre que millorar els resultats econòmics del territori reduint l’ús de recursos, prioritzat la utilització dels propis, crear noves oportunitats de creixement i ocupació i impulsar la innovació i la competitivitat”, i tot plegat “sense deixar de banda el compromís, fins i tot diria l’obligació, de reduir al màxim els impactes mediambientals”.

Durant el Consell Plenari, l’Associació també ha decidit refermar el seu compromís de seguir impulsant i interconnectant el sectors de la innovació i la tecnologia amb les empreses a través del projecte HUBb30 liderat per la Universitat Autònoma de Barcelona i EURECAT.

En referència a la mobilitat, se segueixen buscant diferents vies que millorin la connectivitat a l’entorn de la B30 per tal de reduir l’impacte circulatori i, alhora, l’ambiental. En aquest senti, l’Àmbit B30 està participant en les sessions de treball d’elaboració del Pla de Mobilitat del Vallès i ha iniciat els treballs de revisió de l’Estudi de priorització d’infraestructures de mobilitat al territori de la B30. A més, Josep Monràs ha anunciat que “tenim el compromís del nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, d’organitzar després de l’estiu unes jornades on puguem debatre els plantejaments de la Generalitat per millorar a curt i mig termini els problemes de mobilitat que patim”.

Pla de Treball 2018

Entre d’altres qüestions, l’Associació es planteja treballar en l’actualització de l’estudi Estratègies per a una millora en la competitivitat de la indústria a l’Àmbit B30 per tal de seguir impulsant la seva estratègia industrial, continuar amb la tasca d’apropar la nanociència a les empreses i seguir impulsant la projecció exterior amb l’objectiu de donar a conèixer les oportunitats que ofereix el territori.