Nota de premsa

Front comú de l’Associació Àmbit B30 com a motor catalitzador de l’economia circular al territori, la sostenibilitat i l’ocupació

Aquest és un dels principals compromisos assolits avui durant la reunió telemàtica mantinguda per la Comissió Executiva de l'Associació Àmbit B30. També s'ha acordat interlocutar directament i reivindicar davant les diferents administracions les demandes històriques de l'Associació en matèria de mobilitat i transport. Finalment, s'han incorporat dins el pla de treball previst per l'any vinent les Matinals d'Innovació sobre Governança de l'Economia Circular al territori B30.

El president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha afirmat que “si ho fem de la mà, units, serem més forts com a motor catalitzador per impulsar l’economia circular al territori en benefici del país i de la ciutadania. Incorporem les noves propostes al nostre pla de treball per desenvolupar la segona fase del nostre pla d’economia circular de manera coordinada entre els diferents agents, i l’ampliarem amb accions concretes i proves pilot no només aplicades a les empreses sinó també als municipis”.

En aquest sentit, destaquen les 3 sessions temàtiques “Matinals d’Innovació sobre Governança de l’Economia Circular al territori B30” del grup de treball Hub B30 per treballar reptes socials del territori, a través de metodologies de design thinking. L’objectiu de les mateixes és identificar, ordenar i contribuir a resoldre els reptes de governança dels programes de prevenció, reutilització, reparació, recollida selectiva i simbiosi industrial dels municipis que formen part de l’Àmbit de la B30.

Finalment, una altra de les accions que s’implementaran al pla de treball per al proper any és fixar la interlocució directa de la B30 amb les diferents administracions per avaluar i analitzar les diferents propostes de l’Associació en matèria de mobilitat, foment del transport públic, i lluita contra la contaminació atmosfèrica.

El pla de treball de l’Associació Àmbit B30 per a l’any 2021 ha estat elaborat amb les aportacions i el treball conjunt dels diferents agents del territori dels sectors de l’economia circular, universitari, empresarial, industrial i municipal, entre d’altres.

A la reunió d’avui ha participat Rosa Maria Sebastián, Vicerectora de la UAB, responsable d’Innovació i Projectes Estratègics, davant el recent nomenament d’en Javier Lafuente com a nou rector de la Universitat Autònoma de Barcelona.