Nota de premsa

Javier Lafuente, elegit nou rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per als pròxims 4 anys

El catedràtic d'enginyeria química, Javier Lafuente Sancho, va ser elegit mitjançant votació electrònica. Lafuente succeeix a la que ha estat rectora de l'Autònoma des de 2016, Margarita Arboix.

Javier Lafuente (Barcelona, 1960), catedràtic del Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental, es va llicenciar a la UAB en ciències químiques, en l’especialitat de química tècnica, el 1982, i es va doctorar cum laude en enginyeria química el 1988, sota la direcció dels catedràtics Manel Poch (UdG) i Carles Solà (UAB).

És director del Grup de Recerca en Tractament Biològic d’Efluents Líquids i Gasosos, Eliminació de Nutrients, i Compostos Orgànics Volàtils i Olors (GENOCOV), i director del centre de transferència tecnològica de la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya Centre Tecnològic per al Tractament Integral de les Emissions Gasoses, Efluents Líquids i Residus Sòlids (BIO-GLS). Lafuente ha treballat al Massachusetts Institute of Technology (MIT) de Boston, a l’Institut National Polytechnique de Grenoble (INP), a la Universitat de Califòrnia (UC) i a l’Illinois Institute of Technology (IIT) de Chicago.

El president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, felicita Lafuente “En Javier és una font inesgotable de valor i coneixement que també tenim el plaer de poder compartir dins l’àmbit del nostre territori. Li desitjo molts èxits i encerts i seguirem treballant de la mà per oferir noves oportunitats al conjunt d’operadors que conformen la B30”.