L’Associació Àmbit B30 ha posat els fonaments per implementar al seu territori el model d’Economia Circular ampliant així les seves capacitats com a referent industrial i del manufactura avançada del sud d’Europa. Les bases d’aquest nou repte s’han posat avui a la seu d’ESADECREAPOLIS, a Sant Cugat del Vallès, on ha tingut lloc una nova sessió del cicle Col·loquis B30, que en aquest cas ha tractat sobre l’Economia Circular com a una nova manera d’afrontar el desenvolupament econòmic. 

Amb la implementació d’aquesta nova manera de veure l’economia, l’Associació Àmbit B30 es fixa com a objectius millorar els resultats econòmics del territori reduint l’ús de recursos, creant noves oportunitats de creixement i ocupació, prioritzant una utilització coherent dels recursos propis i impulsant la innovació i la competitivitat. Tot plegat, tenint sempre present la reducció dels impactes mediambientals.

Per al president de l’Associació i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “Això no és paper mullat. El nostre compromís per posar en marxa aquest projecte i implementar-lo al nostre territori és ferm”. Segons Monràs “estem davant d’un altra oportunitat per augmentar les possibilitats del territori i que sigui sent referent europeu aplicant aquelles polítiques que ens donin més equilibri entre la producció de bens i serveis generant beneficis i ocupació de qualitat sempre respectant el nostre entorn i pensant també en les generacions futures”.

 

De la seva banda, per la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, “hem de saber afrontar els reptes globals des dels nostres territoris i fer-ho de manera conjunta”, i posar en marxa aquest model d’economia “ens permetrà, per exemple, afrontar conjuntament un dels principals reptes que es presentaran com és el de l’accés a la energia, i si donem prioritat als productes propis, entre d’altres coses, estalviem costos energètics i reduirem l’impacte mediambiental” .