Nota de premsa

La Comissió Executiva d’Àmbit B30 es reuneix per abordar el Pla de treball de 2022

Ha acordat, entre d’altres, impulsar aquest any reflexions entorn als reptes per la transició energètica als PAEs de la B30 i la mobilitat sostenible del territori

Aquest matí s’ha reunit la Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 en format telemàtic per debatre i acordar la proposta de Pla de Treball per aquest any 2022. Un document que posa èmfasi en els reptes dels Polígons d’Activitats Econòmiques (PAEs) de la B30 en els àmbits de la transició energètica i la mobilitat sostenible i la infraestructura necessària per al seu desplegament.

Durant el debat s’ha posat de relleu que és imprescindible comptar amb una millor xarxa de transport –intern i extern- en el territori de la B30, com a factor de competitivitat i de creixement econòmic. Unes necessitats a més que han de tenir una mirada global i una reflexió conjunta de tot el territori.

Entre altres qüestions, també s’ha fet repàs dels diferents àmbits de treball de l’entitat, com es el cas del Hub b30, en el qual s’està treballant per elaborar un mapa de les iniciatives i dels projectes col·laboratius i innovadors que s’estan duent a terme al territori B30, amb el propòsit de detectar necessitats i interessos. Aquestes accions permetran definir eficaçment els objectius i accions futures que estaran focalitzades en quatre àrees principals d’interès, amb la indústria com a eix transversal: l’Emprenedoria; la Formació i talent, la Digitalització i tecnologia i la Sostenibilitat, circularitat i medi ambient. Tot això amb l’objectiu comú de fomentar la connexió amb els agents de la Quàdruple Hèlix –administracions públiques, l’àmbit acadèmic, empreses i societat civil– i donar resposta als reptes del territori B30.

També s’ha fet traspàs de les feines executades per Xarxa d’Acció Circular de la B30 (XAC B30), que han girat entorn de la idea dels ens locals com a facilitadors de l’economia circular. En aquest sentit, s’ha destacat la força dels agents locals i com aquests poden aconseguir que l’economia circular s’infiltri en el territori a través d’esquemes de col·laboració entre empreses, programes de suport financer i tècnic, o a través de la formació i la sensibilització.
La trobada, presidida pel president de l’Associació i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, qui ha fet èmfasi del “paper que tenim com a Associació per fer sentir la nostra veu i representar els interessos de tots els agents –públics i privats– que formem part del nostre territori”.

Objectius de desenvolupament Sostenibles (ODS)
També la reunió ha servit per aprovar el document de Diagnosi i alineament de les accions de l’Associació Àmbit B30 amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i que identifica les accions que duu a terme Àmbit B30 i la seva vinculació als ODS de les Nacions Unides; alineant les accions i activitats de l’Associació amb els objectius recollits. En aquest sentit, el document recull que Àmbit B30 és uns dels millors casos pràctics i referents d’un dels principals Objectius de l’Agenda 2030, com és l’ODS 17 “Aliances per aconseguir els objectius”.

A la reunió han participat alcaldes, alcaldesses i representants en l’executiva de Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Martorell, Cambra de Comerç de Sabadell, Comissions Obreres, Fundació per la Indústria, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Eurecat.