Nota de premsa

La Comissió Executiva de la B30 es reuneix amb la Cambra de Comerç de Sabadell

Un dels motius de la reunió ha estat avançar en l’objectiu de fer del territori de la B30 un espai competitiu en manufactura avançada.

Durant la trobada s’ha fet seguiment dels treballs que es duen a terme des del grup de Territori i s’ha validat avançar en la diagnosi i en l’elaboració de propostes d’actuacions respecte la situació dels serveis de connexió de fibra òptica als Parcs d’Activitat Econòmica (PAES) de l’Àmbit B30.

Per al president de l’Associació Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, “si volem que aquest territori sigui competitiu en manufactura avançada cal impulsar que els PAES estiguin dotats d’una bona infraestructura que doni resposta a les necessitats de les empreses que hi estan ubicades, preveure les necessitats futures i fer aquests espais més atractius per atreure noves empreses que generin ocupació”.

De la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Sabadell, Antoni Maria Brunet, ha posat de manifest la “necessitat de fer més visible l’Àmbit de la B30 ja que es tracta d’un projecte estratègic de país i molt necessari per a la industria del territori”.

En la reunió també s’ha donat compte dels estats dels treballs de creació d’un HUB B30 com a node de transferència entre coneixement i empresa que serveixi d’instrument per a impulsar la transició de les empreses del territori de la manufactura tradicional a la manufactura avançada.

Així mateix, també s’ha acordat organitzar unes jornades de debat la propera tardor i s’ha posat de manifest la necessitat d’impulsar acords de col·laboració i coordinació amb altres organitzacions, entitats del territori i organitzacions supramunicipals per a impulsar els projectes que s’estan duen a terme des de l’Associació.