Nota de premsa

La Comissió Executiva de l’Àmbit B30 es reuneix amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent

La trobada ha servit per presentar els projectes que l’Associació ha iniciat per guanyar més competitivitat a l’entorn B30, especialment pel que fa a la industrialització i el creixement econòmic sostenible.

La Comissió Executiva de l’Associació Àmbit B30 ha mantingut aquest dijous una reunió de treball amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió. Durant la trobada, els membres de l’Executiva han tingut l’oportunitat d’explicar els projectes que l’Associació té en marxa per aportar a la consolidació, el creixement i la promoció de l’eix de la B30 com a pol econòmic i industrial del sud d’Europa.

El titular d’Empresa i Treball ha destacat que “el Departament té com a objectiu prioritari la reindustrialització del país, com a motor dels canvis socials i del model productiu necessaris”. En aquest mateix sentit Torrent ha  “posat en valor el Pacte Nacional per la Indústria 2022-2025 com a pilar central d’aquesta estratègia” i ha destacat “l’àmbit de la B30 com un element territorial clau en aquests canvis que volem impulsar”.

TORRENT:
L’àmbit de la B30 és un element territorial clau en els canvis del model industrial que volem impulsar des de la Generalitat”

Josep Monràs i Galindo, president d‘Àmbit B30 i alcalde de Mollet del Vallès, ha destacat que l’Associació “ha proposat a la Conselleria una cooperació institucional pel desplegament territorial de la política industrial del país, alienant sinergies i treballar conjuntament les propostes del Pacte per la Indústria”. Monràs ha volgut reiterar el paper que tenim com a Associació per representar els interessos de tots els agents que formem part del nostre territorii en aquest sentit “ha agraït l’interès que ha mostrat el conseller Torrent en voler conèixer la realitat de l’eix de la B30 i la feina que estem realitzant”.

MONRÂS:
Agraïm l’interès que ha mostrat el conseller Torrent en voler conèixer la realitat de l’eix de la B30 i la feina que estem realitzant

Durant la reunió s’han exposat les accions que està desenvolupant actualment l’entitat i que coincideixen plenament amb els àmbits temàtics que estructuren el nou Pacte com són la Xarxa d’Acció Circular de la B30 en l’àmbit de la Sostenibilitat, energia i economia circular; la iniciativa Hub B30 per promoure la innovació oberta; el futur Mapa formatiu de la B30 en l’àmbit del capital humà, ocupació industrial i formació; i finalment les accions fetes en la priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de la B-30.

A la trobada també han assistit Isabel Garcia i Ripoll, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda; Rosa M. Sebastián Pérez, vicerectora d’Innovació i de Projectes Estratègics de la UAB; Mar Molina Garcia, regidora de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament de Sabadell; Xavier Lopez Luján, director corporatiu i d’operacions d’Eurecat; Nuria Aymerich i Rocavert, directora de la Fundació per la Indústria; i Ramon Capolat Agut, representant de Comissions Obreres.

 

El Territori de la B30

L’Àmbit B30 és una associació formada per 54 organitzacions entre empreses, centres de recerca, universitats, organitzacions empresarials, organitzacions sindicals  i  governs de 23 municipis del Vallès Occidental, Vallès Oriental  i  Baix  Llobregat, que  comparteixen una mateixa voluntat d’actuar de forma col·lectiva per potenciar i impulsar tota la zona industrial i tecnològica de l’eix de la B-30.

L’àrea coberta per l’Associació Àmbit B30, és la principal aglomeració industrial de Catalunya que, amb una superfície de 485 km2 i 1 milió d’habitants, aplega el 13,7% de tota la població de Catalunya, i el 18,8% de les empreses del sector industrial català. Es tracta d’un àmbit econòmic molt compacte, de llarga tradició industrial, que es remunta al segle XIX, amb una important activitat caracteritzada per una gran diversitat i per la seva gran capacitat exportadora. La presència de les principals universitats i escoles superiors catalanes i l’existència de les infraestructures científiques de primer nivell de Catalunya propicien una creixent aposta per l’economia del coneixement, amb una inversió d’empreses en R&D que representa gairebé la meitat del conjunt de la RMB. El teixit industrial és clau perquè aporta al voltant del 60% de la inversió en R&D.