Nota de premsa

L’Associació Àmbit B30, a través del Hub B30, crearà un punt de trobada per connectar societat i innovació

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès acull la reunió del Consell Plenari de l’Associació Àmbit B30

 

L’Associació Àmbit B30, a través de la plataforma Hub B30, donarà un pas més per fomentar la innovació i millorar la competitivitat, especialment de les petites i mitjanes empreses, detectant els seus reptes i necessitats a través de la col·laboració i la interacció.

En aquest sentit, en el marc del Consell Plenari celebrat avui a Sant Cugat, l’Associació ha anunciat la creació d’una finestra única on les empreses podran rebre assessorament i interactuar amb d’altres empreses per connectar les seves necessitats amb la realitat.

Segons el vicerector d’Innovació i Projectes Estratègics de la UAB , Francisco Javier Lafuente, “amb aquest nou element d’innovació de bases de dades i de treball en xarxa, posem a disposició de les empreses del territori aquells elements d’innovació que els puguin ser útils per a les seves necessitats”. Per Lafuente “es tracta, en definitiva, que la societat entre en el món de la recerca i la recerca entri en la societat”.

D’altres reptes de futur immediat, com ha explicat el president de l’Associació i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, seguiran sent “maximitzar esforços perquè l’actuació econòmica, acompanyada de la investigació i la innovació, generi ocupació, així com seguir endavant i potenciar dos dels nostres projectes més importants com són el d’economia circular i el hub b30”.

Monràs ha afegit que “un altre qüestió cabdal per a nosaltres segueix sent els efectes que estan tenint els canvis de paradigmes sobre la mobilitat, uns efectes que ja estan comportant una diversificació de les inversions”, i en aquest sentit “seguirem atens a l’avançament i la concreció del Pla d’Infraestructures del Vallès”.      

Per l’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, l’Associació “és un model a seguir no només per la seva capacitat de promoure la cooperació en xarxa i interconnectar empresa, recerca i administració publica, sinó també pel seu magnífic sistema de treball promovent la proximitat i els consensos dins la diversitat”.

Pla de treball 2019

Entre d’altres qüestions, l’Associació es planteja seguir treballant en els següents àmbits:

  • Territori: Seguiment de les següents fases de la revisió del Pla de Desenvolupament Urbanístic que promou l’Àrea Metropolitana o avançar en l’avaluació de les oportunitats de millores tecnològiques en polígons industrials i àrees d’activitat econòmica
  • Economia Circular: establir aliances amb empreses i institucions per posar en marxa projectes concrets
  • Hub B30: Incentivar l’adhesió d’altres agents del territori al projecte
  • Manufactura avançada: Promoure la creació d’un grup de treball constituït bàsicament per representants dels sectors empresarials per identificar aquelles accions a emprendre per tal de fomentar espais que donin resposta al teixit empresarial i siguin facilitadors d’innovació.  

 

Suscriu-te al nostre newsletter per a rebre més informació!