Nota de premsa

L’Associació Àmbit B30 avança en l’aplicació del model d’economia circular

Polinyà acull la jornada “Co-creació de l’estratègia circular de l’àmbit B30 i el seu teixit industrial”

L’Associació Àmbit B30 segueix treballant per consolidar-se com a referent industrial del sud d’Europa afrontant els reptes de futur immediat que ja estan provocant  l’increment de la demanda de productes i l’escassetat dels recursos tot recollint les recomanacions que en aquest sentit fa la Comissió Europea.

 

 

Es tracta, en definitiva, d’aplicar un nou model d’economia on els materials, els productes i els serveis es dissenyen per ser perdurables, incorporant l’ús d’energies renovables, aprofitant al màxim l’optimització i recuperació de recursos i reduint la generació de residus.

Amb tots aquests propòsits, en una primera fase, es proposa treballar el model d’economia circular, als sectors químic, metal·lúrgic i agroalimentari que formen part del territori de l’Àmbit B30.

Per tal d’abordar aquests reptes, el divendres 30 de novembre, es va organitzar una jornada a Polinyà amb la presència de la directora de l’Àrea Tècnica de Foment del Treball, Alba Cabañas i l’expert en el camp de la transformació digital, Genís Roca.

 

 

Durant la jornada, en la que es van explicar les línies estratègiques  de l’Estudi per a l’Impuls de l’Economia Circular que ha elaborat  l’Associació Àmbit B30, els assistents van participar en un taller  per fer aportacions respecte als aspectes més rellevants dels sectors escollits, així com de les organitzacions que hi participen, per avançar cap al model d’economia circular.

Segons els vicepresident de l’Associació, Ramon Alberich “hem identificat aquests sectors com a prioritaris pel nivell d’ocupació que generen a la nostra àrea, pel seu PIB, i pel fet que es tracta del número d’empreses més representatiu dins l’Associació”.

 

 

Per Alba Cabañas, “és una bona notícia i una gran oportunitat que un àrea tant important com és la de la B30 afronti els reptes de futur aplicant les recomanacions de la Comissió Europea a la hora de fer compatible el creixement econòmic amb l’estalvi energètic, la reducció de residus o la reutilització”.

Per Cabañas “el que farà la B30 és avançar-se a aquests nous reptes on l’actual model d’economia basat en el produir, usar i llençar serà substituït pel model circular de reduir, reutilitzar i reciclar”.

Per en Genís Roca “estem vivint un moment històric en que la societat modifica la seva relació amb la informació i això s’ha de tenir en compte a l’hora de desenvolupar qualsevol projecte”.

Aquestes jornades compten amb el suport de la Diputació de Barcelona