Hub B30: aliança per promoure la innovació del territori B30

El Parc de Recerca UAB, la Universitat Autònoma de Barcelona, Eurecat i l’Associació Àmbit B30 han creat el Hub b30 per fomentar la innovació de les petites i mitjanes empreses del territori. Es tracta d’una plataforma que dóna suport a les empreses i institucions per detectar els seus reptes i necessitats per millorar la seva competitivitat, i oferir-los la solució més adequada, a través de la col·laboració i la interacció.

L’origen de la iniciativa està en el grup de treball de Fòrum B30, que va elaborar el document Estratègies per a una millora de la competitivitat de la indústria a l’Àmbit de la B30 que conté un seguit de reflexions entorn a la indústria, la innovació i la manufactura avançada i que acaba amb un capítol de propostes per a la millora en la competitivitat de la indústria.

Una de les propostes que s’hi recullen és la creació d’un Hub de fabricació avançada a l’Àmbit de la B30 per impulsar i facilitar la generació d’activitat econòmica i ocupació d’alt valor afegit mitjançant la revitalització de la indústria, el foment de l’emprenedoria, el talent, l’atracció d’inversió estrangera i la generació de transferència de coneixement enfocats a la implementació de la fabricació avançada al teixit industrial empresarial.

Aquesta iniciativa permet a les empreses accedir a equipaments i infraestructures d’alt nivell i treballar amb personal investigador d’alt nivell científic i a l’avantguarda del coneixement. Es desenvolupen projectes a mida, dissenyats per cobrir necessitats específiques de cada empresa o institució. A través de formació, assessorament, recerca col·laborativa o accés a talent, el Hub b30 pretén ajudar a les empreses i entitats a ser més innovadores i competitives.

El Hub b30 vol esdevenir:

  • Una xarxa d’innovació oberta: Comunitat d’empreses, agents d’R+D+I, administracions i ciutadans.
  • Un ecosistema de co-ideació i co-creació: Espai de confluència entre reptes i respostes innovadores.
  • Entorn facilitador de la innovació: Oferta mancomunada de serveis, recursos i experts.
  • Iniciativa de competitivitat territorial: Marca compartida del territori B30.

Compta amb l’adhesió de diverses entitats i organitzacions com el Sincrotró ALBA, EsadeCreapolis, la UPC, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, ACCIÓ, Cerdanyola Empresarial, Sant Cugat Empresarial, Cecot i Upic i d’altres.

 

Enllaços d’interès:

  Pàgina web Hub B30

  Twitter Hub B30

 

Amb la col·laboració de: