Nota de premsa

“Aposta per una mobilitat sostenible a l’àmbit de la B30” | Isaías Táboas

Tenim clar que volem seguir creixent i ser un motor per a la recuperació econòmica, i ho volem fer de la mà del territori, de les seves institucions, agents socials i empreses. Buscant sinèrgies amb projectes de futur com l’Àmbit B30 que és sens dubte un important actiu per aconseguir aquests objectius.

L’Associació Àmbit B30 treballa amb la clara missió d’enfortir i promoure el creixement de l’eix de la B-30 com a pol estratègic de motor econòmic i industrial del país i del sud d’Europa, alhora de defensar des de la seva fundació els interessos d’aquest àmbit en la millora de la mobilitat sostenible, i aquesta col·laboració entre entitats públiques i privades amb capacitat de crear sinèrgies és i ha estat clau per detectar les necessitats del territori.

Tot tenint en compte aquest context, és evident que el conjunt del país i les seves institucions tenen en l’àmbit que engloba la B30 posades algunes de les nostres principals esperances, projectes i reptes econòmics, empresarials i de mobilitat pels propers anys.

Com no podia ser d’una altra manera, la B30 és un dels entorns en els quals Renfe està realitzant un important esforç de creixement i millora durant els darrers anys. Sense anar més lluny, per aquest 2021, hem previst una inversió de 262 milions d’euros a Catalunya. Una xifra que quadruplica el pressupost de 2019 i el nostre Pla Estratègic, de la mà del Pla de Rodalies 2020-2030, contempla un creixement proper del 40% en el volum de viatgers transportats als serveis de Rodalies de Catalunya per arribar a moure diàriament 600.000 viatgers.

L’aposta pel transport públic ha de ser la millor palanca per millorar la sostenibilitat mediambiental al territori. Aconseguir treure cotxes de les carreteres i les ciutats per incorporar aquests ciutadans als serveis públics ferroviaris serà la millor manera de combatre el canvi climàtic.

Per assolir aquest repte, Renfe ha adjudicat la compra de 211 trens de gran capacitat per als serveis de Cercanías que prestem per encàrrec de l’Administració General de l’Estat. I tenim prevista la compra de gairebé altres 100 per a Rodalies de Catalunya, un cop se signi el contracte de serveis amb la Generalitat. La incorporació d’aquest nou material a Rodalies permetrà substituir els trens més antics i incrementar el parc en 45 noves unitats. Trens que oferiran un 20% més de capacitat de transport als nostres serveis que els actuals a la xarxa de Rodalies de Catalunya.

Tampoc podem oblidar que del total dels 211 trens nous ja encarregats, 152 els construirà Alstom a la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda. Una inversió que suposa 1.447 milions d’euros i que permetrà generar ocupació en un entorn en el qual Alstom té previst duplicar la seva plantilla actual.

Si, com esperem, se signa el contracte amb la Generalitat, aquest encàrrec de 152 trens a Alstom s’incrementarà substancialment.

A la mateixa localitat, Renfe està finalitzant les obres de construcció d’una nova estació ubicada a la línia orbital R8 (Martorell – Granollers Centre per Cerdanyola Universitat) que donarà servei a tots els municipis ubicats a la zona de la Riera de Caldes.

D’altra banda, hem creat un grup d’experts de diferents àmbits socioeconòmics de la societat de Catalunya que permetrà a Renfe escoltar veus externes amb experiència contrastada en sectors empresarials, turístics, logístics o de caràcter operacional.

La creació d’aquest Grup d’Experts de Renfe a Catalunya respon a la voluntat de l’Operador de millorar i créixer en el servei que es presta a Rodalies de Catalunya, ampliar quota de mercat en els seus serveis comercials innovant en la creació de productes que afavoreixin i incrementin la mobilitat dels turistes que ens visiten i desenvolupar els actius i potencialitats que té el transport de mercaderies per ferrocarril, amb una aposta clara per incrementar els trànsits ferroviaris traient camions de la carretera mitjançant la recerca de nous mercats lligats a la relació amb els ports, amb el futur corredor mediterrani i amb les solucions logístiques integrals del porta a porta.

Renfe té, per tant, un gran compromís amb Catalunya i de manera especial amb l’Àmbit B-30. Tenim clar que volem seguir creixent i ser un motor per a la recuperació econòmica, i ho volem fer de la mà del territori, de les seves institucions, agents socials i empreses. Buscant sinèrgies amb projectes de futur com l’Àmbit B30 que és sens dubte un important actiu per aconseguir aquests objectius.

 

Isaías Táboas, President de Renfe