Nota de premsa

Una quinzena d’Ajuntaments participen en l’elaboració del Pla de Treball de l’economia circular a l’Àmbit B30

La sessió, sota el títol “Els reptes de l'economia circular al món local i com abordar-los de forma conjunta”, tenia com a objectiu aportar propostes concretes per a identificar els eixos de treball conjunts amb més potencial que permetin elaborar el Pla de Treball de l’economia circular al territori de la B30.

Un total de quinze Ajuntaments han participat de la primera trobada virtual d’enguany de la Xarxa d’Acció Circular a l’Àmbit B30 (XAC B30). La sessió, sota el títol “Els reptes de l’economia circular al món local i com abordar-los de forma conjunta”, tenia com a objectiu aportar propostes concretes per a identificar els eixos de treball conjunts amb més potencial que permetin elaborar el Pla de Treball de l’economia circular al territori de la B30. La sessió ha esdevingut un fòrum participatiu de caràcter obert i pràctic adreçat especialment al personal tècnic dels ajuntaments.

El projecte XAC B30, liderat per l’Associació Àmbit B30, es crea amb l’objectiu d’enfortir les aliances i la col·laboració entre els agents de canvi que ja treballen en la dinamització de l’economia circular dins del territori B30, donar suport a iniciatives existents i escalar experiències circulars que arribin als 23 municipis que ho conformen.  Amb aquest propòsit, l’equip de la XAC B30 s’ha reunit amb alguns d’aquests agents del territori i ha començat a identificar necessitats i propostes en els darrers mesos. Ara, durant aquest 2021, es a començarà prioritzar les línies de treball i possibles actuacions circulars al territori.

Durant la sessió, s’ha posat de manifest que els ens locals tenen un paper clau com a facilitadors d’estratègies d’economia circular en el territori que els envolta. Però també s’han detectat les dificultats que tenen per poder tirar-ho endavant. Entre aquestes, s’han destacat els recursos limitats dels que disposen els ajuntaments, la necessària capacitació específica per al personal tècnic, o l’escassa coordinació i treball en xarxa dins i fora de l’ajuntament.

En aquest sentit, la XAC B30 disposa de recursos per donar suport expert a algunes actuacions circulars al territori B30. La sessió ha servit també per detectar aquelles iniciatives territorials en les quals podria resultar especialment útil el suport del projecte.